Als EHBO’ ers bij de springwedstrijden

Zaterdag 29 juni 2013 werden we gevraagd om te helpen bij de springwedstrijden die Sparta uit Broek in Waterland, Ilpenstein uit Ilpendam en Brinio uit Monnickendam organiseerden. Er waren heel wat teams uit de omgeving present.

Sparta viel in de prijzen. Wij supertrots!

Het begon vrij rustig. Als EHBO er krijg je een zitplaats op de eerste rang. Koffie, thee, koek en (verantwoord) flesjes water!

De turners waren geweldig. Ze zagen er schitterend uit. Waren enthousiast en hun sprongen waren super. Er was ook heel veel publiek op de tribune.

Toen kwam vraag 1! “Heeft u nagellakremover bij u?”
“Nagellakremover?”
“Ja, nagellakremover.”
Na de uitleg begrepen we het wat beter! Tijdens (officiële) wedstrijden mag je geen nagellak gebruiken. Dus hebben we deze turnster naar Jacqueline(organisatie) gestuurd en daar hoorde ze dat dit vandaag geen enkel probleem was. Pfffffff! Wat zagen we een blij gezicht!

Daarna hadden we constant “spitsuur”. Behalve blessures tijdens het springen opgelopen, kwamen er ook turners en turnsters die –voor de zekerheid- toch nog even gekoeld wilden worden. (Oude blessure … toch wat gevoelig…)

De meeste kinderen die we hielpen, waren kinderen die flink –in de groei- zaten. En zich vaker verstapten/verzwikten… Maar al pijnverbijtend, beetje teleurgesteld en boos, lieten ze zich door ons koelen, vriendelijk toespreken. Om daarna weer rustig weg te lopen… En weer mee te doen met de wedstrijden!

Eén meisje was klaar met haar wedstrijd en is door haar ouders meegenomen naar de tribune.

Een aantal kinderen hadden hun teen gestoten aan de (grove) muren bij de tribunes.

Onze laatste EHBO activiteit was een jongen, die behoorlijk sip keek. Hij had zijn enkel bezeerd. Hij moest nog een oefening met een springplank doen en hij zat bij de DEMO-groep na de wedstrijden! Uiteindelijk (na flink koelen) besloot zijn moeder de eerste oefening niet te laten doen. Dan kon hij wel met de DEMO meedoen!

En die was geweldig! Schitterende sprongen van een herenteam! Zelfs via trampoline, over de (rechtstaande) grote mat en dan afspringen!

EHBO’ers Willy, Fiona