Conditie/krachttraining 40+

Het is nooit te laat om in vorm te komen en te profiteren van de gezondheidsvoordelen van fysieke fitheid.
Onderzoek heeft aangetoond dat het belangrijk is om alle vier soorten oefeningen te doen: uithoudingsvermogen, kracht, balans en flexibiliteit. Elk heeft verschillende voordelen. Bij Ruanita’s ‘Body conditioning’ lessen zijn de oefeningen gericht om aan je hele lichaam te werken, waarbij veel verschillende spieren worden gebruikt om je lichaam te versterken en vorm te geven.

We gebruiken combinatie van verschillende soorten oefeningen, gebruikmakend van het gewicht van het lichaam of met behulp van materialen zoals (gymballen, halters, weerstandsbanden, enzovoort).
Ruanita’s lessen combineren cardiovasculaire oefeningen, weerstandstrainingen, flexibiliteit en balanstraining. De cursisten komen in aanraking met oefeningen die een lange weg gaan om spieren te versterken, wat kan helpen vallen en blessures te voorkomen. Ze helpen ook om een betere houding, kracht, flexibiliteit en bewegingmogelijkheden te behouden.

Ruanita integreert tevens de High Intensity Interval Training (HIIT) in trainingen om symptomen van de menopauze te
verlichten. Het trainingsprogramma is aangepast aan de leeftijd en het niveau van de cursisten. De lessen zijn leuk, dynamisch en geschikt voor alle volwassen leeftijden met het oog om tegemoet te komen aan de behoeften en bijzonderheden van vrouwen boven de 40.